AMARILYS honlapja kérlek látogass be hozzám,üdvözöllek az oldalon

Mindent a szemnek semmit a kéznek,csak nézni lehet . Köszönöm a látogatást

Pudingos süti gyümölccsel



Hozzávalók:
tésztához:
4 csomag csoki puding(főzős)
1 sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 db tojás
2 evőkanál rum (jó a rum aroma is)
2 dl étolaj

Krémhez
25 dkg puha vaj (margarin )
20 dkg porcukor
50 dkg túró
10 dkg étcsoki. + idény gyümölcs a díszítéshez

A cukrot, pudingport, sütőport, lisztet keverjük össze a tojásokkal, rummal, és az olajjal.
A tojásokat szét veszem és a fehérjét felverem habbá és a végén adom hozzá, így lágyabb magasabb lesz a tészta.
A jól kidolgozott tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, tetejét elsimítom és 200 fokon 30 percig (tűpróbáig) sütöm. Majd hűtöm.

Közben elkészítem a krémet: 20 dkg porcukrot habosra keverem a vajjal (margarinnal), hozzáadom az elmorzsolt túrót, majd simára dolgozom. Az így elkészített krémet a kihűlt tésztára kenem, egyenletesen.

Darabolt gyümölccsel és durvára reszelt étcsokival díszítem. Kb.egy órára hűtőbe teszem. Amikor kihűlt kockára szeletelem.

Nagyon finom, gyorsan kész, kb 1 óra. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Mákos citromos


Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
4 evőkanál víz
8 kanál kristálycukor
7 kanál liszt
1 púpos evőkanál szemes mák
1/2 csomag sütőpor

Krémhez:
5 dl tej
2 csomag vanília puding
4 evőkanál porcukor
1 margarin
20 dkg porcukor
2-3 db citrom
citromízű gyümölcskocsonya

Vizes piskótát sütünk 4 tojásból. A fehérjéhez hozzáteszem a 4 evőkanál vizet, ha felverődött, 8 kanál kristálycukrot és a 4 tojássárgát is hozzáadom, ezután 7 kanál lisztet, 1 púpos evőkanál egész mákot, és fél csomag sütőport keverek bele. Három ilyen lapot sütünk.

A krémhez az 5 dl tejet a 2 csomag vaníliás pudinggal, és 4 a evőkanál porcukorral sűrűre főzzük. Egy Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tetejére vékonyra vágott citromkarikákat teszünk, és erre öntjük az elkészített citromízű gyümölcskocsonya port.

Összeállítása: piskóta + krém + piskóta + krém + piskóta + krém + vékony citromkarika + citromízű gyümölcskocsonya.

Jó étvágyat!


Őszi barack szelet

Hozzávalók: A krémhez: 2 csomag tejszín ízű puding,vagy vaníliás. 4 tojásfehérjéből, keményre vert hab, 1 nagy tejföl, 30dkg kockázott őszibarack, jó a befőtt is. 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, pici só, 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, annyi tej amennyivel össze tudjuk gyúrni ezt a finom, vajas tésztát.

Miután elmorzsoltuk a margarinnal és a sütőporral. ha összedolgoztuk a tésztát, hűtőbe rakjuk, amíg megfőzzük a tejszínes, vagy vaníliás pudingot. Ameddig langyosra hűl a puding, addig a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Majd ha már langyos a puding, akkor belekeverjük a nagy dobozos tejfölt, és tojások kemény habját, a kis kockákra vágott őszibarackot . A tésztát ketté osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott, lisztezett, tepsibe tesszük, erre kerül a krém. Majd a másodikkal betakarjuk.

Kb:180-20 fokon 30 perc alatt sütjük meg. Kellemes sütögetést!


Ínyenc csirkecomb

Kivajazunk egy tűzálló tálat és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot.

20 percre a sütőbe tesszük, majd megkenjük ezzel a mártással:

Diónyi vajon vagy ráma margarinon üvegesre sütünk egy kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, hozzáadunk 3/4 dl ketchupot, 1 dl fehér bort, egy kávéskanálnyi mustárt, egy gerezd tört fokhagymát, egy kiskanál mézet, sót, törött borsot és - ha van - mokkáskanálnyi Worcestershire
mártást.

Néhány perces forralás után a félig sült csirkecombokat ezzel megkenjük és a sütőbe visszatéve, sötétpirosra sütjük. Vigyázzunk a máztól könnyen odakap, de ha eltaláljuk a kellő szint, csodálatosan ízesített pecsenyét tálalhatunk.

Ugyanezt a mártás kenhetjük faszén parázson sült szárnyasokra, vagy sertésszeletre is. Ha burgonyát adok hozzá akkor dupla mennyiségű mártást készítek és azzal locsolom meg a burgonyát. Isteni. Jó étvágyat mindenkinek!


Kínai édes-savanyú csirke

Pulykanyesedéket, vagy csirkemellet (nagyobb kockákra vágva)  előző nap sózni, borsozni, fokhagymázni, 2 tojásfehérjét villával elkeverni beleszórni kevés kukoricalisztet és ebbe beleforgatni a húst és hűtőbe tenni. Másnap pirosra sütni olajban.

A visszamaradt olajban 2 póréhagymát  2 sárgarépát gyufára vágva 2-3 gerezd fokhagymával gombával megpárolni. Amikor kész, hozzáadni a konzervananászt 1 üveg ketchupot, pici cukrot, sót, pár csepp ecetet. (1 kávéskanál étkezési keményítőt fél deci vízzel kikeverni hozzáönteni, és felforralni).

Rizzsel, vagy pirított tésztával tálaljuk! Kész, nagyon finom jó étvágyat!


Paradicsom saláta


Hozzávalók:
1 kg. Paradicsom,
2 fej vöröshagyma de használható újhagyma is,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 pici olívaolaj vagy más étolaj,
szükség szerint só.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd tálba téve megsózzuk. Villával megnyomkodjuk, hogy a leve kioldódjon a só hatására. A felaprított petrezselymet rátesszük és hozzá rakjuk a fel vágott paradicsomot is. Pici olajjal meglocsoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Grill húsokhoz ajánlom, de savanyúság helyett is nagyon finom.


Meggyes császármorzsa – diétás


Hozzávalók (4 személyre): 5 tojássárgája, 3 evőkanál + 1 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml), 2 evőkanál rum (vagy pálinka), 5 dkg vaj, 2 evőkanál mandulaforgács.

Tipp: A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt!

A tojássárgákat 3 evőkanál édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük. A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk.

További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk, és előmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük. A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és édesítőporral.

1 adag energiatartalma: 583 kcal, szénhidráttartalma: 73g
Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 1
Heti: 15
Havi: 79
Össz.: 25 312

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
AMARILYS honlapja kérlek látogass be hozzám,üdvözöllek az oldalon - © 2008 - 2024 - amarilys.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »