Hozzávalók:
tésztához:
4 csomag csoki puding(főzős)
1 sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 db tojás
2 evőkanál rum (jó a rum aroma is)
2 dl étolaj
Krémhez
25 dkg puha vaj (margarin )
20 dkg porcukor
50 dkg túró
10 dkg étcsoki. + idény gyümölcs a díszítéshez
A cukrot, pudingport, sütőport, lisztet keverjük össze a tojásokkal, rummal, és az olajjal.
A tojásokat szét veszem és a fehérjét felverem habbá és a végén adom hozzá, így lágyabb magasabb lesz a tészta.
A jól kidolgozott tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, tetejét elsimítom és 200 fokon 30 percig (tűpróbáig) sütöm. Majd hűtöm.
Közben elkészítem a krémet: 20 dkg porcukrot habosra keverem a vajjal (margarinnal), hozzáadom az elmorzsolt túrót, majd simára dolgozom. Az így elkészített krémet a kihűlt tésztára kenem, egyenletesen.
Darabolt gyümölccsel és durvára reszelt étcsokival díszítem. Kb.egy órára hűtőbe teszem. Amikor kihűlt kockára szeletelem.
Nagyon finom, gyorsan kész, kb 1 óra. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
4 evőkanál víz
8 kanál kristálycukor
7 kanál liszt
1 púpos evőkanál szemes mák
1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
5 dl tej
2 csomag vanília puding
4 evőkanál porcukor
1 margarin
20 dkg porcukor
2-3 db citrom
citromízű gyümölcskocsonya
Vizes piskótát sütünk 4 tojásból. A fehérjéhez hozzáteszem a 4 evőkanál vizet, ha felverődött, 8 kanál kristálycukrot és a 4 tojássárgát is hozzáadom, ezután 7 kanál lisztet, 1 púpos evőkanál egész mákot, és fél csomag sütőport keverek bele. Három ilyen lapot sütünk.
A krémhez az 5 dl tejet a 2 csomag vaníliás pudinggal, és 4 a evőkanál porcukorral sűrűre főzzük. Egy Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, és ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tetejére vékonyra vágott citromkarikákat teszünk, és erre öntjük az elkészített citromízű gyümölcskocsonya port.
Összeállítása: piskóta + krém + piskóta + krém + piskóta + krém + vékony citromkarika + citromízű gyümölcskocsonya.
Jó étvágyat!
Hozzávalók: A krémhez: 2 csomag tejszín ízű puding,vagy vaníliás. 4 tojásfehérjéből, keményre vert hab, 1 nagy tejföl, 30dkg kockázott őszibarack, jó a befőtt is. 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, pici só, 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, annyi tej amennyivel össze tudjuk gyúrni ezt a finom, vajas tésztát.
Miután elmorzsoltuk a margarinnal és a sütőporral. ha összedolgoztuk a tésztát, hűtőbe rakjuk, amíg megfőzzük a tejszínes, vagy vaníliás pudingot. Ameddig langyosra hűl a puding, addig a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Majd ha már langyos a puding, akkor belekeverjük a nagy dobozos tejfölt, és tojások kemény habját, a kis kockákra vágott őszibarackot . A tésztát ketté osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott, lisztezett, tepsibe tesszük, erre kerül a krém. Majd a másodikkal betakarjuk.
Kb:180-20 fokon 30 perc alatt sütjük meg. Kellemes sütögetést!
Kivajazunk egy tűzálló tálat és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot.
20 percre a sütőbe tesszük, majd megkenjük ezzel a mártással:
Diónyi vajon vagy ráma margarinon üvegesre sütünk egy kiskanálnyi reszelt vöröshagymát, hozzáadunk 3/4 dl ketchupot, 1 dl fehér bort, egy kávéskanálnyi mustárt, egy gerezd tört fokhagymát, egy kiskanál mézet, sót, törött borsot és - ha van - mokkáskanálnyi Worcestershire
mártást.
Néhány perces forralás után a félig sült csirkecombokat ezzel megkenjük és a sütőbe visszatéve, sötétpirosra sütjük. Vigyázzunk a máztól könnyen odakap, de ha eltaláljuk a kellő szint, csodálatosan ízesített pecsenyét tálalhatunk.
Ugyanezt a mártás kenhetjük faszén parázson sült szárnyasokra, vagy sertésszeletre is. Ha burgonyát adok hozzá akkor dupla mennyiségű mártást készítek és azzal locsolom meg a burgonyát. Isteni. Jó étvágyat mindenkinek!
Pulykanyesedéket, vagy csirkemellet (nagyobb kockákra vágva) előző nap sózni, borsozni, fokhagymázni, 2 tojásfehérjét villával elkeverni beleszórni kevés kukoricalisztet és ebbe beleforgatni a húst és hűtőbe tenni. Másnap pirosra sütni olajban.
A visszamaradt olajban 2 póréhagymát 2 sárgarépát gyufára vágva 2-3 gerezd fokhagymával gombával megpárolni. Amikor kész, hozzáadni a konzervananászt 1 üveg ketchupot, pici cukrot, sót, pár csepp ecetet. (1 kávéskanál étkezési keményítőt fél deci vízzel kikeverni hozzáönteni, és felforralni).
Rizzsel, vagy pirított tésztával tálaljuk! Kész, nagyon finom jó étvágyat!
Hozzávalók:
1 kg. Paradicsom,
2 fej vöröshagyma de használható újhagyma is,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 pici olívaolaj vagy más étolaj,
szükség szerint só.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd tálba téve megsózzuk. Villával megnyomkodjuk, hogy a leve kioldódjon a só hatására. A felaprított petrezselymet rátesszük és hozzá rakjuk a fel vágott paradicsomot is. Pici olajjal meglocsoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Grill húsokhoz ajánlom, de savanyúság helyett is nagyon finom.
Hozzávalók (4 személyre): 5 tojássárgája, 3 evőkanál + 1 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml), 2 evőkanál rum (vagy pálinka), 5 dkg vaj, 2 evőkanál mandulaforgács.
Tipp: A sütéshez használjunk teflon bevonatú serpenyőt!
A tojássárgákat 3 evőkanál édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük, a masszához keverjük. A meggyet lecsepegtetjük, ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben, és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk.
További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk, és előmelegített tányérra borítjuk. A maradék tésztát hasonlóan kisütjük. A maradék vajat felforrósítjuk a serpenyőben, és a félretett meggyet kissé átforgatjuk benne. A császármorzsára öntjük. Tálaláskor tányérokra szedjük az édességet, megszórjuk mandulaforgáccsal és édesítőporral.
1 adag energiatartalma: 583 kcal, szénhidráttartalma: 73g
Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!